top of page
  • Can Akdere

Gazetecilerin Kullandığı Mobil Uygulamalar

Teknolojinin gelişmesiyle beraber gün be gün günlük hayatımız kolaylaşmakta. Öyle ki cep telefonlarımız sayesinde dilediğimiz uygulamayı telefonumuza indirip evimizin ışıklarını dahi kontrol etmemiz mümkün kılınmaktadır. Nitekim mobil uygulamalar sayesinde ihtiyaç duyduğumuz ilgi alanına göre mobil uygulamaya erişim sağlamak oldukça basit. Erişim imkanlarının da bu denli kolay olması gazetecilerinde günlük iş akışlarını da oldukça kolaylaştırmakta.

Elbette sadece gazeteciler için değil her meslek dalında çalışan bireyler için uygulamalar mevcut. Alandan da tasarruf sağlayan bu uygulamalar sayesinde hızlı bir şekilde yapılmak istenen işleme ulaşılabiliyor.






Gazeteciler için geliştirilen mobil uygulamalar da temel gaye iş akışlarını daha kolaylaştırmasıdır. Gazetecinin haber takibini yapması, ses kaydı almasını, fotoğraf ya da video düzenlemesini oldukça basite indirgemektedir.



İşte o uygulamalardan bazıları:


1) İmpressions

Bu uygulama sayesinde çekmiş olduğunuz fotoğraflarınızın herhangi bir noktasına isminizi yazabilmektesiniz.












2) Adobe Photoshop

Express :

Bilgisayarlarınızda kullanmış olduğumuz Photoshop uygulamasının mobil versiyonudur.











3) Audio Recorder

Sony Mobile tarafından geliştirilmiştir. 3,0 mb boyutundadır. Stereo ve mono kayıt imkanını mümkün kılar. Ses düzenleme ve gürültü engelleme özelliği de mevcut.









4) Flipboard:

Sosyal medyayı ve çeşitli haber kaynaklarını bir dergi formatında takip etme imkânı sunmaktadır.







5) iMovie:

İmovie ses ve video klip oluşturulması ve video editlerin yapılması için çok kullanışlı bir uygulamadır. Farklı şablonlar, ses komut dosyasını ekleme ve grafiklerde düzeltmeler yapmaya izin verir. En güzel yönü ise pratik ve kolay olması.





5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page